Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

4 Ekim 2023 Tarihli İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavı Hakkında

28/09/2023 16:53:02 - 10/10/2023 16:53:02 - 798 Okunma

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bölümümüz İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı Hazırlık Sınıfı Muafiyet, Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavları , 4 Ekim Çarşamba günü saat:10.00'da Fen Edebiyat Fakültesi 1 Nolu Merkezi Derslikler binasında 102 nolu derslikte yapılacaktır.

Sınav oturumları:

1. Oturum: Okuduğunu Anlama ve Dil Kullanımı (Grammar) - 10:00 -12:00

2. Oturum: Yazılı Anlatım - 14:00 - 14:45 arası

                  Duyduğunu Anlama - 15:00 -15:30 arası

SINAV HAKKINDA BİLGİLER:

1. Sınav 2 oturumdan oluşmaktadır. Her oturumun ilk 20 (yirmi) dakikasında sınav salonundan çıkış yapılmayacaktır.

2. Sınav salonuna etiketi çıkarılmış su şişesi haricinde yiyecek ve içecek alınmayacaktır.

3. Sınava girmek için öğrencilerin sınav görevlilerine T.C. Kimlik belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

4. Öğrenciler sınava kendileri getirdikleri kalem ve silgilerle katılacaktır. Kalem ve silgi üniversite tarafından verilmemektedir.

5. Kırklareli Üniversitesi Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Uygulama Yönergesi gereğince, sınav süresince telefon ve diğer elektronik cihazlar kapalı durumda olacaktır. Sınav esnasında telefonu kapalı olmadığı tespit edilen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

NOT: İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına;

-2023-2024 eğitim-öğretim yılında İngilizce Mütercim Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı programlarına yeni kayıt yaptıran tüm öğrenciler,

-Bir önceki eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfında başarısız olmuş öğrenciler(iki yıl hazırlıktan başarısız olmamak kaydı ile),

-Kayıt dondurmuş öğrenciler girebilir.(iki yıl hazırlıktan başarısız olmamak kaydı ile)

-Sınava girmek için öğrencilerin sınav görevlilerine T.C. Kimlik belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sınava girmeyen öğrenciler ise doğrudan zorunlu İngilizce hazırlık sınıfına kaydedilir.

- Bölümümüze Dikey Geçiş Sınavı ile gelen öğrenciler Hazırlık Sınıfından başlayacak oldukları için, Hazırlık Sınıfını atlamak isteyen bu öğrencilerin İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavı'na katılmaları gerekmektedir.

- Ayrıca, YÖK tarafından tanınan ulusal (YDS, YÖKDİL vb.) veya uluslararası (TOEFL, IETLS vb.) İngilizce yabancı dil sınav sonuç belgesini bölümümüze ibraz edenler, İngilizce hazırlık eğitiminden muaf tutulacaklardır. Asgari notlar aşağıdaki gibidir:

YDS: 85

YÖKDİL: 85

TOEFL IBT: 100

TOEFL CBT: 250

TOEFL PBT: 605

IELTS: 7

PTE: 70

CPE: 50

CAE: 70

- Sınav sonuçlarının ilanı aynı hafta içerisinde bölümümüz web sitesinden (www.bde.klu.edu.tr) yapılacaktır. Sonuçlarınızı öğrenmek için sınav sonrasında sitemizi düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir.

klu bde ide hazırlık muafiyet sınav

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.