Batı Dilleri Ve Edebiyatları İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı Hk.

07/09/2021 12:03:12 - 08/09/2021 12:03:12 - 1444 Okunma

Sınav Tarihi: 13 Eylül 2021

Sınav Saati: 10:00

Sınav Süresi: 90 Dakika

Sınav Yeri: Kırklareli Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi

Cumhuriyet Mahallesi, Kofçaz Yolu

Kayalı Yerleşkesi, 1 No'lu Merkezi Derslikler

102 No'lu Salon

- Sınav çoktan seçmeli sorular ve paragraf yazma (writing) olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Çoktan seçmeli kısmın sınav sonucuna etki oranı %70 olup, yazma bölümünün etkisi %30'dur.

- Sınavdan 70 ve üzerinde puan alan öğrenciler lisans seviyesinden devam edecek olup bu barajın altında kalan öğrenciler bir sene zorunlu İngilizce hazırlık eğitim alacaklardır.

- Ayrıca, YÖK tarafından tanınan ulusal (YDS, YÖKDİL vb.) veya uluslararası (TOEFL, IETLS vb.) İngilizce yabancı dil sınav sonuç belgesini bölümümüze ibraz edenler, İngilizce hazırlık eğitiminden muaf tutulacaklardır. Asgari notlar aşağıdaki gibidir:

YDS-70 , YÖKDİL-85 , CAE-B , CPE-C ,TOEFL IBT-84PTE AKADEMİK-71 , IELTS-6,5

- Sınav sonuçlarının ilanı üç gün içerisinde bölümümüz web sitesinden (www.bde.klu.edu.tr) yapılacaktır. Sonuçlarınızı öğrenmek için sınav sonrasında sitemizi düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir.

NOT: İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitim-öğretimimiz Orta (Intermediate) seviyeden başlatılmaktadır ve  B2 Üst-Orta (Upper-Intermediate) seviyesinde tamamlanmaktadır. Sınava girme kararınızı etkileyebileceğinden, dikkatinize sunarız.

klu bde hazırlık muafiyet sınav 2021