Ek Yerleştirme Ile Gelen Ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı

19/10/2020 13:05:04 - 19/10/2020 13:05:04 - 6055 Okunma

2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi, yabancı uyruklu öğrenciler ve ek yerleştirme ile gelen öğrenciler için yapılacak olan Ek İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir:

Sınav Tarihi: 23 Ekim 2020

Sınav Saati: 10:00

Sınav Süresi: 75 Dakika

Sınavın Yapılacağı Platform: ALMS (Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Platformu)

NOTLAR:

- ALMS'ye öğrenci numaranız, kullanıcı adı olacak şekilde ve T.C. kimlik numaranız da şifreniz olacak şekilde giriş yapılacaktır. Herhangi bir teknik sorun yaşanması durumunda KLUZEM ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sınavla ilgili ekstra sorular için sitemizdeki İletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.

- Sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üstü alan adaylar lisans eğitimine başlayarak birinci sınıftan devam edeceklerdir. Ayrıca, YÖK tarafından tanınan ulusal (YDS, YÖKDİL vb.) veya uluslararası (TOEFL, IETLS vb.) İngilizce yabancı dil sınav sonuç belgesini bölümümüze ibraz edenler, İngilizce hazırlık eğitiminden muaf tutulacaklardır. Asgari notlar aşağıdaki gibidir:

YDS-70 , YÖKDİL-85 , CAE-B , CPE-C ,TOEFL IBT-84PTE AKADEMİK-71 , IELTS-6,5

- Sınavdaki soruların %60'ı çoktan seçmeli, %40'ı paragraf yazma formatında olacaktır.

- Sınavdan 15 dakika önce ALMS sisteminde çevrimiçi ve hazır şekilde bulunmanız gerekmektedir. Bağlantınız koptuğunda, sisteme yeniden bir (1) kere girme hakkınız bulunmaktadır.

- Sınav sonuçları yalnızca bölümümüz web sayfasından ilan edilecektir.

bde ide hazırlık muafiyet ek yerleştirme