Hazırlık Muafiyet Sınavı Hakkında

27/08/2019 17:05:46 - 05/09/2019 17:05:46 - 42741 Okunma
  • Üniversitenin akademik takviminde belirtildiği üzere İngilizce Yeterlilik ve Seviye Belirleme Sınavı 10 Eylül 2019 tarihinde yapılacaktır. Sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üstü alan adaylar hazırlık sınıfı eğitiminden muaf olacaktır.
  • Yapılacak sınav çoktan seçmeli ve paragraf yazma olmak üzere iki ayrı bölümden oluşacaktır. Çoktan seçmeli kısımda dil bilgisi, eş anlamlı cümleyi bulma, kelime bilgisi, cümle tamamlama, paragrafta cümle tamamlama, okuduğunu anlama türünden sorular olacaktır. Yazma kısmında birden fazla konu başlığından biri seçilebilecektir. Çoktan seçmeli kısım 70 puan, yazma kısmı 30 puan olmak üzere değerlendirilecektir.
  • Sınava gelirken kimlik belgenizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Kimliği teyit edilemeyen ya da öğrenci listesindeki bilgilerle uyuşmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  • Adaylar sınava gelirken yanlarında kurşun kalem ve silgi getirmelidir. Tarafımızca verilecek materyaller yalnızca soru kağıdı ve cevap kağıdı olacaktır.
  • Sınav sonuçları yalnızca bölümümüzün web sayfasından duyurulacaktır.

NOT: YDS vb. sınav sonuç belgeleri aracılığıyla muaf olmak isteyen adaylar aşağıdaki duyuruda belirtildiği üzere en geç 10 Eylül 2019 günü belgelerini bölüm başkanlığımıza ibraz etmek zorundadırlar.

Yer: Fen-Edebiyat Fakültesi, 201 - 202 numaralı derslikler

(Sınav yerimiz Kayalı Kampüsü'nde olup tam konumuna bölümümüzün sitesindeki haritadan ulaşabilirsiniz.)

Başlangıç/Bitiş Saati: 10:00 - 12.00

Sınav Süresi: 2 saat